Äärioikeiston terrori pysäytettävä

20 syyskuuta 2016

jimi-karttusenUusnatsistisen Suomen vastarintaliikkeen jäsen pahoinpiteli järjestönsä mielenilmauksen yhteydessä 10.9. antifasistin. 28-vuotias uhri kuoli myöhemmin sairaalassa. Vastarintaliike julkaisi kotisivuillaan tapahtumasta videon, jossa se otti ylpeänä vastuun pahoinpitelystä. Myöhemmin puoliltaöin lauantaina 17.9. poliisi pidätti rikoksen tekijän, kun tämä itse ilmoittautui poliisille. Poliisi tutkii tapausta pahoinpitelynä ja törkeänä kuolemantuottamuksena.

Aikaisemmin Odinin sotilaiden partioinnin tervetulleeksi toivottanut poliisijohtaja Seppo Kolehmainen vähätteli äärioikeiston vaaraa todeten, ettei natsijärjestöjä olisi vaikea lakkauttaa, mutta nämä jatkaisivat toimintaansa senkin jälkeen. Poliisi ei myöskään vaivautunut puuttumaan natsiväkivaltaan ja kiistää olleensa paikalla kuolemaan johtaneen pahoinpitelyn tapahtuma-aikaan.

Kuolemaan johtanut poliittinen terrori on ensimmäinen laatuaan maassamme vuosikymmeniin. Hallitus suhtautuu äärioikeiston väkivaltaan hyvin kevyesti. Viranomaiset ovat katsoneet läpi sormien, kun äärioikeistolaiset ovat terrorisoineet maahanmuuttajia mm. heittämällä polttopulloja vastaanottokeskuksiin.

Rikoslain suomasta mahdollisuudesta huolimatta tuomioistuimet eivät huomioi rikoksen poliittista ja rasistista luonnetta rangaistusta koventavana tekijänä. Lisäksi oikeusistuimet rankaisevat yhtälailla rikoksen uhreja kuten heitä, jotka ovat puolustaneet kanssaihmisiään ja itseään väkivaltatilanteessa. Elämme maassa, jossa natsit tappavat aktivistin, ylpeilevät sillä, poseeraavat natsitunnustensa kanssa, eikä poliisi ole huomaavinaan mitään.

Kyse ei missään nimessä ole kahden ääripään kohtaamisesta, niin kuin valtamedia haluaa meidän uskovan. Rikoksen poliittista luonnetta yritetään häivyttää sanomalla, että tapahtuma oli yksittäinen yhteenotto, joka vahingossa johti onnettomasti kuolemaan. Jos natsit käyvät poliittisen vastustajansa kimppuun ja vahingoittavat häntä kuolettavasti, tapaus ei ole verrattavissa grillikioskin jonossa tapahtuneeseen tappeluun.

Natsien katuterrori ei tullut kenellekään ilmiöön perehtyneelle yllätyksenä. Natsien kanssa ei pidä käydä vuoropuhelua. Se on turhaa ja vaarallista. Suvaitsevaisuuden vihaajille ja vapauden vannoutuneille vastustajille ei pidä antaa oikeutta ilmaista tahtoansa ja saada pimeät tavoitteensa lävitse.

Natsien aisoihin laittamisessa ei tule luottaa porvarilliseen valtioon eikä sen instituutioihin. Antifasistisen ja antirasistisen liikkeen pitää ryhdistäytyä ja alkaa toimia yhä voimakkaammin ruohonjuuritasolla. Poliittisella tasolla tarvitaan laajaa yhteisrintamaa ja katutasolla sitoutuneita aktivisteja. Aktivistien tulee järjestää vastamielenosoituksia natsien kokoontuessa, mutta myös toimia itsepuolustusvoimana, kun antirasistit ja antifasistit järjestävät mielenosoituksen.

– Voimakas fasisminvastainen liike nyt

– Pysäyttäkäämme natsien katuterrori

– Ei suvaitsevaisuutta vapauden riistäjille

– Rasistiset ja fasistiset järjestöt on kriminalisoitava

 

Antirasismi Oulu

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s