Oulussa osoitettiin mieltä rasismia ja fasismia vastaan

Lauantaina 24. syyskuuta kymmenet tuhannen ihmiset kautta Suomen kokoontuivat osoittamaan mieltä Jimi Karttusen kuolemaan johtanutta natsiväkivaltaa vastaan. Helsingissä mielenosoituksen osallistui yli 15 000 rasismin ja fasismin vastustajaa. Samana päivänä noin tuhat henkilöä protestoi Tampereella ja useat sadat Kuopiossa, Jyväskylässä ja Joensuussa.

Oulussa 1. lokakuuta järjestetty antirasistinen ja antifasistinen mielenosoitus kokosi lähes 200 osanottajaa. Mielenosoituksen järjesti kaikille avoin ja kirjava, erilaisia maailmankatsomuksia ja ikäluokkia edustava kansalaistoimikunta.

Myös Antirasismi Oulun toverit osallistuivat tapahtuman suunnitteluun ja itse mielenosoitukseen. Mielenosoitus onnistui erittäin hyvin. Väkeä oli paikalla verrattain paljon, puheenvuorot olivat painavia ja musiikkiesitykset olivat hyviä. Mielenosoitukseen osallistui paljon myös ulkomaalaistaustaisia henkilöitä sekä vieraita Luulajasta. Kansalaisjärjestöistä mukana oli mm. Amnesty International ja taustatukea mielenosoitus sai Oulun Setalta.

Voimme tervehtiä ilolla kautta Suomen järjestettyjä laajoja antirasistisia ja antifasistisia protesteja muistaen kuitenkin, että taistelua yhä aggressiivisemmaksi käyvää äärioikeistoa ja sitä ruokkivaa kapitalismia vastaan tulee jatkaa ja voimistaa.

img_2277   img_2265

img_2269   img_2248

Valokuvaaja: Jukka Isokoski

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s